Galeri Gambar

Cara Beli

Pertumbuhan Semaian Padi (Anak Padi) memerlukan beberapa minggu. Sila buat tempahan 2 minggu lebih awal untuk mengelakkan kekecewaan.

Sila hubungi kami di talian: +605 717 1011

Semaian Padi

Semaian Anak-anak Padi Berkualiti Premium

Dengan kepakaran teknologi dan pengalaman kami, sistem pengurusan anak-anak padi yang efisyen, prasarana yang lengkap serta kerja berpasukan yang cemerlang, kami komited kepada pengeluran anak-anak benih padi berkualiti tinggi untuk pelanggan kami.

 • Kapasiti Maksima Pengeluaran Benih Padi
  80,000 anak-anak padi ditanam atas satu dulang pada kadar penghasilan 2,500 anak semai padi setiap jam, sambil memastikan kerosakan anak-anak semai padi supaya kurang daripada 1% pada setiap masa. Kos penanaman padi juga menjadi kurang kerana anda hanya perlu 75 anak padi setiap seekar dulang dengan jarak tanaman 20sm x 30sm.
 • Pengurusan Semaian yang Efisyen
  Anak-anak semai padi sihat dan tahan lasak dengan sistem akar yang tebal dan tahan perjalanan yang jauh. Aspek kualiti adalah amat penting dalam pengeluaran anak semai padi. Anak semai padi dipantau siang malam untuk menggelakkan penyakit, makluk perosak dan rumpai dengan penggunaan kaedah-kaedah mesra alam.
 • Anak Semai Padi Berkualiti Mampu Mengurangkan Kejadian ‘Missing Point" atau ruang kosong.
  Penggunaan benih padi berkualiti telah menghasilkan anak semai yang mampu mengurangkan kejadian “Missing Point” semasa kerja-kerja penanaman dilakukan.
 • Semai tidak rosak walaupun dihantar ke tempat yang jauh dan mengambil masa yang panjang untuk sampai ke destinasi yang ditujui.
 • Kerosakan semaian adalah kurang daripada 1%.
 • Kualiti semaian dijimatkan, hanya 70 keping/ ekar diperlukan dengan jarak tanam 20 cm x 30 cm dan 4-5 pokok/ perdu. Ini dapat mengurangkan kos menanam. Dengan menggunakan jarak 20 cm x 30 cm akan menghasilkan 16 perdu bagi satu meter persegi.

Contact us